Gauge 1 Model Compagny BR class 7

The Morning Star Class 7, Gauge 1 Model Railway Co

Gisteren ontving ik mijn model van de Class 7 of Britannia Class, omdat het eerder aangekochte model van de 4MT zo geweldig presteerde durfde ik de aankoop zonder deze loc eerst gezien te hebben wel door te laten gaan, wetende dat ik indien het niet zou lukken altijd een beroep op  Bram kon doen. Na de nodige voorbereidingen als het vullen van het smeertoestel, de brandstof en de tender werd begonnen met het aansteken. Wat bij een nieuwe loc altijd wat spannend is, zal hij rijden moet ik nog afstellen enz.? Mijn aansteek gereedschap bleek niet helemaal toereikend maar met behulp van de buurman konden we wat maken, wat bij de diepgelegen lonten kon komen.

Ventilator er op, vuur er in en los. Na enkele minuten kon de loc tot leven en kan met de blower overgenomen worden en liep de stoomdruk snel op. Nu voorzichtig de regulateur open en wat heen en weer bewegen waarna de loc er zin in heeft en gelijk driftig van zijn plek wil. Na enkele meters zo als door de fabrikant vertelt is, even het smeer toestel wat extra olie naar de cilinders laten pompen. Dit merk je direct want dan gaat de loc veel soepeler draaien.

Gelijk voelt de bediening bijzonder intuïtief aan, alle handels en regel bare ventielen zijn voorzien van prettige armpjes, zodat je veel zonder de kap te openen kunt regelen. De loc rijd zonder enige aanpassing zijn rondes voor ongeveer 45 minuten. Na deze eerste kennismaking met de door mij genoemde Morning Star nr 70021, een reeks wagons toegevoegd welke de loc zonder enig probleem mee neemt. De wagons voorzien van straat klinkers en zelfs dit levert geen problemen om te trekken. Het geluid van de loc is opvallend hard en diep als een grom van een tijger en zo presteert hij ook!

Tevreden? Zeker, een echte aanvulling op de reeds gevestigde fabrikanten en assortiment. Een mooi product wat keurig verzorgd in hard kartonnen dozen geleverd word en standaard voorzien is van instructie boekje, ketelcertificaat, wat gereedschap en de eerste benodigdheden om de loc bedrijfsklaar te maken. De naam en nummerplaten zijn los te bestelen, zodat je hem naar eigen inzicht kunt noemen en nummeren.

Hij komt, hij komt die ………

BR standard class 7

BR_Britannia

Even een update,

Op dit moment word de eerste serie van de Britannia geleverd aan de klanten die vroeg besteld hebben. Mijn model word door Bram dit weekend opgehaald tijdens de voorjaar bijeenkomst van de G1MRA. Wanneer mijn model in Heemstede is zal Bram hem nog voorzien van de juiste naamplaten en lok nummers. Binnen kort zal ik hier foto’s plaatsen van mijn model. Dan zal ook het lok nummer en de naam bekent gemaakt worden.

Vandaag heb ik de aankoop van het nieuwste G1M model van de British Railways’ standard class 7, ook wel de Britannia Class genoemd, bevestigt. Deze 4-6-2 stoom lokomotief is ontworpen voor express passagiers treinen. Een van de British Railways’ standaard class uit 1950s. Van de de oorspronkelijke 55 zijn er slechts 2 behouden gebleven de 70000 Britannia en de 70013 Oliver Cromwell

Natuurlijk komt deze locomotief volledig inkleur met de mooie lijntjes maar zonder de naamplaten enz. Ik heb reeds de naamplaten en nummers mee besteld, maar welke nummers hij krijgt en hoe hij gaat heten houd ik nog even geheim. De verwachting is dat deze eind November uitgeleverd gaat worden.

Hierbij alvast een promotie filmpje van de G1M

Specifications

A slip eccentric designed locomotive with inside slide valve operation with outside Walschaerts valve gear, outside fully working twin cylinders, working cylinder drain cocks, sprung axles, sprung buffers, blackened wheel rims, water by pass valve, steam fed oil booster, axle pump as well as hand pump, lubricator, pressure and water gauges.


Eén reactie to “Gauge 1 Model Compagny BR class 7”

  1. ik heb je site gevonden mooi spul allemaal.
    ik zet een link op mij site.
    groetjes Eugene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: