L&NWR Coaches

Mercian Models L&NWR Coaches

coache_banner

Liep al enige tijd met het idee rond om zelf wat wagons te bouwen welke bij mijn Aster Schools zouden passen. Waar te beginnen en vooral wat zou ik zelf tot een goed einde kunnen brengen?

Het grootste probleem ligt in het feit dat ik slechts 2% zie, en daardoor de keus dus enorm beperkt is. In tegenstelling tot plastic bouwkits zo als verkocht in speelgoed winkels is er in metalen spoorweg modellen veel minder keus.

Op een van de bijeenkomsten van de G1MRA had ik Bram Hengeveld van EXCLUSIVE MODELS al eens ontmoet en besloot hem te benaderen met de vraag of hij ideeën, advies enz. had waarmee ik mijn voordeel kon doen?

Tijdens mijn eerste bezoek aan zijn zaak in heemstede kon ik in zijn werkplaats mee kijken naar modellen welke hij aan het bouwen was. Het grootste probleem zou het losmaken van alle onderdelen uit een messing ets-plaat. Dat was dus een probleem, maar niet onoplosbaar Bram zou de onderdelen losmaken uit de platen en alles in doosjes per rijtuig aan leveren, met de afspraak een beroep te kunnen doen op hulp tijdens het bouwen.

Na aankomst eerst maar eens wat techniek aangeleerd het lijmen van messing enz.

Het laatste probleem, schilderen of spuiten en voorzien van decals? Uiteindelijk gekozen voor spuiten waarbij ik echter wel de kanttekening wil plaatsen dat het echt niet mee viel maar na drie maal alles opnieuw te hebben gespoten vind ik het resultaat aanvaardbaar.

18/11/09 Vandaag heb ik van Bram de laatste wagon in deze serie ontvangen. Ook deze bouwset heeft hij al enig zins bewerkt op die punten welke met slecht zicht toch moeilijk blijft. Het betreft hier een inspectierijtuig. Zal tijdens de bouw wat foto’s maken en deze toevoegen.

Inmiddels is onze werk/hobby kamer ook klaar en is het hele circus van de keukentafel naar deze ruimte verhuist. Hoef ik tijdens de bouw niet iedere keer een laken over het werk te gooien indien ik wat aanloop krijg.

coaches

Wagens zijn rijdend te zien op de Aster Schools pagina

Leuk om te doen en een mooie hobby voor de winterdagen. Speciale dank aan Bram Hengeveld voor zijn vele hulp en advies!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: