RailArt

RailArt

De laatste creatie

Deze week ronde Marjolijn haar pixel-schilderij van een Jumbo af. Er waren 61152 pixel steentjes in verschillende kleuren nodig om het schilderij van 70 x 50 cm af te maken. De pixel-hobby bied een mogelijkheid een foto in de gratis ter beschikking gestelde software te importeren waarna er een werkschema kan worden afgedrukt voorzie van alle benodigde materialen. Vervolgens kun je bij een verkooppunt de materialen ophalen of bestellen.

Aan dit project is met enige tussen pozen 18 maanden gewerkt, dus enige waarschuwing met betrekking tot een verslaving is wel op zijn plaats!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Is nu ingelijst en heeft een mooi plekje gevonden in de woonkamer. Ennuh “ere die ere toekomt”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Treinen op een andere manier

Ken je dat, van die druilerige dagen of dat je de Blues heb? Op zo een moment pak ik mijn oude liefde weer op en schilder en teken ik wat. Kan van alles zijn maar een aantal van mijn schilderijen met het onderwerp spoor vond ik hier wel op zijn plaats om te vertonen.

`railArt_Eisfelder Talmuhle_80x60

Het eerste schilderij is gemaakt met Acrylverf op doek 80x60cm. Het is een afbeelding van het afgelegen station van de Harzer smalspurbahnen, Eisfelder Talmühle waar de spoorlijnen van de Selketalbahn en de Harzquerbahn elkaar ontmoeten. Een aantal malen per dag is het hier gezellig druk omdat er dan treinen van verschillende pluimage samen komen, en er overgestapt kan worden in andere richtingen.

railArt_G1M-4MT_40x30

Het tweede schilderij is een aquarel 40x30cm van de Gauge One Model, de standaard class 4MT

railArt_aster-jumbo_40x30

Het derde schilderij is een aquarel 40x30cm van een Aster Jumbo in de LMS uitvoering. Aan dit schilderij word op dit moment nog gewerkt.

Door mijn slechte zicht is het moeilijk het overzicht te houden, daarom maak ik altijd foto’s van mijn onderwerpen. Deze foto’s verdeel ik in vakjes zodat ik een raster krijg. Indien alle vakjes geschilderd zijn verwijder ik alle hulplijntjes en verbind ik alles door met een natte kwast over het volledige schilderij heen te gaan.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: