Regner Frieda

Regner Frieda

 regner_frieda1

De eerste lok welke ik kocht lag voor mij erg voor de hand.Des tijds werkte ik voor BigTrainWorld in Noordwolde (fr) waar al enkele jaren twee bouwset op voorraad waren van Regner. Na geïnfecteerd te zijn geraakt met het stoom virus via mijn toenmalige collega Jon Rowe heb ik uiteindelijk besloten de bouwkit te kopen van de Frieda in schaal 1/22,5 welke goed bij mijn tuinbaan van LGB paste.

De onderdelen zaten allemaal afzonderlijk verpakt in pakpapier en de bij horende tekening was goed te volgen. Soms door gebrek aan ervaring nog wel eens iets verkeerd gemonteerd, maar al snel kon het onderstel afgesteld worden en proefdraaien op perslucht met een smeer toestel. Het afstellen is een secuur werkje maar met enig geduld goed uit te voeren. Later heb je er veel plezier van want dan hoeft dit niet meer met stoom te gebeuren en scheelt je dit een hoop brandblaren.

Als de afstelling goed is gegaan zal de lok goed zelfstandig weg kunnen rijden en met een grote trein toch nog een half uur kunnen rijden op 1 ketel en gas vulling.

Nog verschillende uitbreidingen bij gekocht bij Henk Bunte van Modelbouw Atelier Apeldoorn Wie ook een probleem voor mij heeft opgelost waardoor ik de gastank slecht kon vullen. Nu is ze helemaal compleet met drukmeter, stoomfluit, navulventiel om tijdens bedrijf water te kunnen bijvullen en een piëzo ontsteking om zonder vuur te kunnen starten. Ze laat zich zeer goed regelen, van rijrichting veranderen en bijvullen. Het voordeel van deze gasgestookte lok is dat er altijd voldoende druk op de ketel is te houden. Een aanpassing is gemaakt door de bediening van de rijrichting naar buiten de cabine te halen omdat dit tijdens het rangeren praktischer is.

regner_frieda2

Een leuk project wat ook zonder enige ervaring tot een goed einde is te brengen (enig technisch inzicht is wel handig).  Op dit moment is de Frieda verkocht en zijn er enige wagons in 1/32 gekocht waarvan sommige gebouwd moeten worden, en andere kant en klaar komen. De modellen van Regner echt een leuke mannier om kennis te maken met Live Steam modelspoor, en van af hier te kijken op welke mannier de hobby voort te zetten.

Een video van Frieda op Uwes Gartenbahn

Specificaties:
Gewicht 2,75 kg
Hoogte 162 mm
Breedte 92 mm
Lengte 242 mm
Cilinders 12mm x 17mm
Geïsoleerde wielen.

Advertenties

2 Reacties to “Regner Frieda”

 1. Hallo,

  Welke stoomfluit en vulnipper heb je aangebracht?
  Ook voor mij is dit mijn eerste werkende lok die ik graag zou willen uitbreiden

  Alvast bedankt voor je reactie!

 2. Hallo Marco,

  Toegepaste uitbreidingen op mijn Frieda waren afkomstig van Modelbouw Atelier Apeldoorn. Het zijn standaard artikelen uit het Regner assortiment. adres gegevens van de heer Bunte kunt u terug vinden in mijn BlogRoll

  Rene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: